Senioren/ 55-plussers

De Afrika Centrale verzorgt workshops West Afrikaanse dans en percussie voor jong en oud, en in het hele land.

Workshop West Afrikaanse dans met live percussie begeleiding

senioren tijdens de workshop Afrikaanse dans van de Afrika Centrale

Een Afrikaans spreekwoord luidt:
“Als je kan praten, dan kan je zingen. Als je kan lopen, dan kan je dansen.”
West Afrikaanse dansen zijn feestelijk, vrolijk, humoristisch, verleidelijk en voor iedereen geschikt; voor man en vrouw, jong en oud, dik en dun, voor mensen mét of zonder danservaring. De dansworkshops worden altijd met live percusssie begeleid!
In Afrika zijn percussie, dans en zang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er wordt dus ook gezongen tijdens het dansen!

50 jarig huwelijksfeest? Familie feest of reünie? Uw 60 -ste verjaardag vieren met alle kinderen en kleinkinderen? Een dagje actief met uw vriendinnen? Met úw ideeën en wensen als uitgangspunt, bezorgen wij u een vrolijke en actieve tijd! Bel gerust eens om van gedachten te wisselen over uw feestplannen.
De Afrika Centrale, Jeanine Theunissen 020-6854197

Workshop Afrikaanse percussie

senioren tijdens de workshop Afrikaanse Ritmes & Beweging van de Afrika Centrale
foto: Arjen Vos©

In de workshops wordt gespeeld op djembé, doundoun, sanbang, kenkeni, shakers en bellen.
Afrikaanse ritmes zijn opgebouwd uit een aantal, vaak eenvoudige, ritmische patronen. Voeg je deze patronen samen, dan krijg je swingende muziek. Samen muziek maken geeft een gevoel van saamhorigheid. Maar het is vooral ook ontzettend leuk!

In Afrika zijn percussie, dans en zang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in deze workshop wordt dus vaak gezongen, en de kans dat u niet stil kunt zitten achter uw djembé, of dat u met uw shaker de zaal door swingt, is bijzonder groot!

Workshop Afrikaanse patronen schilderen

Mokken beschilderen met Afrikaanse patronen bij de Afrika Centrale

Een exotisch tintje bij uw ontbijt? Tropische bekers om de winter door te komen? Onder begeleiding van een kunstenares uit Amsterdam worden mokken of schaaltjes beschilderen. Liever een sjaal beschilderen, of een sier-kussen overtrek? Dat kan ook! 
We laten ons inspireren door Bogolan-schilderingen uit Mali, schilderingen van Mbuti en Kuba uit Kongo, van Shona uit Zimbabwe, van Ndebele uit Zuid Afrika, door rotstekeningen uit de Sahara, etc.  Eenvoudige geometrische patronen, 'primitive' dieren, of zonnige taferelen, in aarde-tinten of in felle kleuren. Groepen tot 20 personen kunnen deze workshop volgen in het atelier van de kunstenares (op een kunstenaarsterrein in Amsterdam). Met grotere groepen werken wij op locatie.

De Afrika Centrale verzorgt workshops voor particulieren en (zorg-) instellingen

Waaronder o.a. Stichting Welzijn Ouderen (Uithoorn en Amstelveen), Ontmoetingsgroep vergeetachtigen 'de Boerderij', Steunpunt Mantelzorg Amstelring, verpleeghuis Bornholm, Parnassia Haagrand, Casca, AMC ziekenhuis, Spaarneziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum.

terug naar boven